Eerdere Bijbelboek Weekenden

Eerste Bijbelboek Weekend

uitzicht   kampvuur dakterras   rolbanner bbw

Dankbaar kijken we terug op een mooi eerste Bijbelboek Weekend! In de schitterende omgeving van Gronebach/Winterberg hebben we met elkaar een heerlijk weekend gehad: in 7 studies de 3 bieven van Johannes bestudeeerd, mooi weer, gezellig en opbouwend samenzijn! Allemaal zijn we onder de indruk geraakt van de vernieuwende boodschap uit Gods Woord. Naast het geestelijke voedsel ontvingen we onder leiding van Hans en Marieke heerlijke maaltijden en zorgden zij voor de hapjes en drankjes op het dakterras en genietend we van het uitzicht. Velen ontdekten de schitterende omgeving en genoten van diverse activiteiten tijdens de vrije tijd.

wilbert studieEerste Bijbelboek Weekend: 3 brieven van Johannes (juni 2018)
Na het lezen van de eerste brief van Johannes op vrijdgavond, volgde de inleiding op de brieven. Op zaterdag en zondag bestudeerden we in 6 studies van elk gemiddeld een uur intensief Gods Woord. Kern van de 3 brieven van Johannes is: God is Licht, Leven en Liefde. Tijdens het weekend ervaarden we steeds meer Wie de Here God is en nam ook de onderlinge liefde toe. Bijzonder om mee te maken!

Tweede Bijbelboek Weekend: eerste brief van Petrus (november 2018)
Tijdens dit weekend hebben we de eerste brief van Petrus bestudeerd. Samen hebben we ontdekt dat Petrus ons maar één richting op wijst: onze hoop en zaligheid Jezus Christus! Alleen door Hem kunnen we ons geloof volhardend en in vreugde volhouden tot het einde.   

Derde Bijbelboek Weekend: tweede brief van Petrus en de brief van Judas (juni 2019)
Dit weekend was het vervolg op het vorige Bijbelboek Weekend. Nu hebben we de tweede brief van Petrus en de brief van Judas bestudeerd. Waar de eerste Petrus brief gaat over bedreigingen van buiten de gemeente (vedrukking, vervolging), gaat de tweede Petrus brief juist over de toekomstige bedreigingen van binnen de gemeente (valse leraars, misleidingen, spotters, dromers). De brief van Judas komt deels overeen met de tweede brief van Petrus, omdat in zin tijd de voorspellende woorden van Petrus werkelijkheid zijn geworden. Judas schrijft over hoe de dromers en spotters te herkennen zijn in de gemeente en hoe je daar als christen in die gemeente ermee om moet gaan.  

Vierde Bijbelboek Weekend: brief van Jakobus (november 2019)
De brief van Jakobus wordt niet door iedereen als aangenaam ontvangen. Dit komt doordat hij in zijn brief schrijft dat de werken een belangrijk deel van van geloven. Dit lijkt haaks te staan op de boodschap van Paulus, die nadrukt legt op geloof alleen, zonder werken. Hoe de halfbroer van de Here Jezus dit in de context van de hele brief bedoelt, wordt ineens eenvoudig duidelijk! De boodschap van Jakobus is nog steeds actueel, ook al is het de allereerste geschrift dat van het NT geschreven is.

Heilbron Copyright © 2019 - Hosting en Design by WoodyDesign